Een vergunningsvrije dakkapel bouwen

vergunningsvrije dakkapel bouwen

Een dakkapel brengt licht en ruimte in uw huis. Tegenwoordig kunt u een vergunningsvrije dakkapel plaatsen, als er aan verschillende voorwaarden wordt voldaan. Dit heeft als voordeel dat wij als RoRi Kozijnen direct aan de slag kunnen voor u.

Voorwaarden vergunningsvrije dakkapel

Om vergunningsvrij een dakkapel te kunnen bouwen zijn er verschillende eisen waaraan voldaan moet worden. Zo is het belangrijk dat een dakkapel een plat dak heeft en aan de achterzijde wordt geplaatst. Houd ook rekening mee met de verschillende afmetingen, grotere dakkapellen kunnen toch omgevingsvergunning plichtig zijn.

Welstandsbeleid

Wanneer een dakkapel aan de voorkant van een huis komt, gericht naar de straat, zal er ook een vergunning aangevraagd moeten worden. Hierop is echter een uitzondering. Wanneer er in gemeentes geen welstandsbeleid is bepaald voor uw gebied, is een dakkapel aan de voorzijde ook vergunningsvrij.

Dakkapel zijkant van woning

Het is natuurlijk ook mogelijk om een dakkapel aan de zijkant van uw huis te plaatsen. Hiervoor zijn ook verschillende eisen om vergunningsvrij de dakkapel te kunnen plaatsen. Wanneer aan de afmetingen wordt voldaan en de dakkapel niet aan de openbare ruimte grenst, is een dakkapel vergunningsvrij.

Wabo

Op 1 oktober 2010 is de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo) in werking getreden. Het doel van deze wet is het vereenvoudigen van vergunningaanvragen voor bouwprojecten. Dankzij deze wet is het mogelijk om verschillende dingen, zoals een dakkapel, vergunningsvrij te bouwen. Bekijk de brochures bij de Rijksoverheid over de voorwaarden voor vergunningsvrije dakkapellen.